Selecteer een pagina

Garde Tegeliers

 

 

 

 

 

 

 

.

Zo is het begonnen…

Vaandel

Jaren geleden ontstond in een Tegelse vriendenclub het idee om een eeuwenoude garde nieuw leven in te blazen. De garde met de naam Garde Tegeliers was hiermee een feit en een oude traditie in ere hersteld.

Doel

De Garde Tegeliers stelt zich ten doel om het culturele erfgoed van Tegelen en omstreken te bewaken en veilig te stellen voor de nabije en verre toekomst.

Optreden

Het 23 personen tellende gezelschap verzorgt een circa 15 minuten durend optreden, vergelijkbaar met een optreden van de Rote Funken uit Keulen. Uitgedost in prachtige historische garde uniformen (blauw met rood accent) compleet met kabassen en hoeden met witte pluimen komt het gezelschap onder de klanken van de Einzugsmarsch uit de Zigeunerbaron gewapend met ‘nep’-geweren opgemarcheerd. Voorafgegaan door hun commandant, schellenboom- en vaandeldrager en de tamboer.

De Garde Tegeliers heeft een 3-tal dansen op het repertoire, te weten de Radetzki Einzugs Marsch met Stiebevotsche, de Kölner Funken Marsch compleet met geweren-excercitie en de Garde Dans. Uiteraard alles met een carnavaleske inslag.

 

Stiebevotche
Instrukteur

Kaldenkircher Tanzmariechen

De Garde Tegeliers wordt bij hun optreden begeleid door de charmante Tanzmariechen uit het nabijgelegen Kaldenkirchen, die met hun showdansen de handen op elkaar krijgen.

Tesamen vormt dit een imposante uitvoering en vooral een kleurig schouwspel. De Garde Tegeliers is een graag geziene gast op zittingen, carnavalsevenementen en andere culturele evenementen.

 

 

 

 

 

.